Sammenkogt ret i Römertopf

En Römertopf burde være en fast bestanddel i alle menneskers køkken! Den kan bruges til rigtig mange forskellige retter, hvor kun fantasien sætter grænser! Mangler du lidt mere inspiration, er her en bog med lækre opskrifter til stegesoen, som er skrevet til retter i en stegeso og herunder også Römertopfen.
Römertopfen fås i forskellige størrelser og udgaver. Den vi har, er beregnet til at kunne indeholde mad til 4 personer.

En Römertopf, hvis nogen skulle være i tvivl, er et lerfad/en stegeso til at lave mad i. Før vi fik “topfen” i julegave, var jeg ret skeptisk, fordi jeg havde hørt om alle de besværlige regler der er omkring benyttelsen af den, men det viste sig, at det faktisk slet ikke var så svært endda. Den kan også gå i opvaskeren. Reglerne er til for at forhindre, at Römertopfen sprænger og de er som følgende:

  1. Den skal stå “i blød”i koldt/tempereret vand i 10 minutter før brug
  2. Den skal altid sættes i en kold ovn
  3. Tilføjes der væske under kogning, skal dette være lunt, aldrig koldt!
  4. Når stegesoen tages ud af ovnen, sættes den enten på et viskestykke eller et par bordskånere af kork eller træ – det samme gælder låget.

Sammenkogt ret i Römertopf

By 5. august 2013

Denne opskrift er så nem og hurtig, at det er en ren fryd! Man kan stort set putte i hvad man ønsker og bryder sig om, så dette skal blot ses som en inspiration! Jeg vil stærkt anbefale kogebogen, som jeg har henvist til længere oppe, hvis man ikke ved hvad pokker man skal putte i sin stegeso.

Til denne opskrift, er der brugt ris som tilbehør,  men der kan sagtens bruges både pasta eller kartofler også. Hvis man giver kartoflerne 5-10 minutter i kogende vand først, kan man derefter komme dem ned i topfen for at koge færdigt sammen med kødet.

Denne ret har stået i ovnen i ca 2 timer, men selve forberedelsen tog ikke meget mere end 15 minutter, hvorefter maden jo bare passer sig selv!

Når låget tages af, skal det gøres forsigtigt, da der vil komme relativt meget damp ud på en gang.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Rating 4.4 stars - based on 5 review(s)

Ingredients

Instructions

Bacon puttes på en pande og steges sprødt og puttes herefter i den fugtige Römertopf.

Løget skæres i ringe eller tern og steges på panden, til det er blødt og meget lysebrunt. Herefter tilføjes peberfrugt og champignon,  ligeledes skåret i skiver eller tern, og steger med til det har antaget en smule farve. Det hele kommes over i fadet til baconen.

Oksekød og kyllingekød kommes på panden sammen med paprika og chilipulver og lynsteges, til det har en god stegeskorpe. Put ca halvdelen af vandet (1 dl) på panden, så alle de gode safter fra kødet koges af. Lad det hele stå og køle en smule, inden det puttes op i topfen.

romertopf-i-ovnHerefter tilsættes resten af ingredienserne og Römertofen sættes i den kolde ovn, som derefter tændes på ca 230 grader (ikke varmluft).

Hele herligheden står så og hygger sig i små 2 timer, hvorefter der smages til med salt og peber og serveres med ris og evt et lækkert brød til.

 

Velbekomme!

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemme(r), gennemsnitlig: 4,40 ud af 5)
Loading...Loading...