Sammenkogt ret i Römertopf

En Römertopf burde være en fast bestanddel i alle menneskers køkken! Den kan bruges til rigtig mange forskellige retter, hvor kun fantasien sætter grænser!
Römertopfen fås i forskellige størrelser og udgaver. Den vi har er på 2,5 kg og er beregnet til at kunne indeholde mad til 4 personer.

En Römertopf, hvis nogen skulle være i tvivl, er et lerfad/en stegeso til at lave mad i. Før vi fik “topfen” i julegave, var jeg ret skeptisk, fordi jeg havde hørt om alle de besværlige regler der er omkring benyttelsen af den, men det viste sig, at det faktisk slet ikke var så svært endda. Den kan også gå i opvaskeren. Reglerne er til for at forhindre, at Römertopfen sprænger og de er som følgende:

  1. Den skal stå “i blød”i koldt/tempereret vand i 10 minutter før brug
  2. Den skal altid sættes i en kold ovn
  3. Tilføjes der væske under kogning, skal dette være lunt, aldrig koldt!
  4. Når stegesoen tages ud af ovnen, sættes den enten på et viskestykke eller et par bordskånere af kork eller træ – det samme gælder låget.