Bagepulver er et hævemiddel, der benyttes i bagværk. Bagepulver består af natron, en syre og noget stivelse. Når bagepulveret kommer i forbindelse med vand reagerer syren med natriumhydrogenkarbonat og der dannes kuldioxid (CO2), som fanges i dejen og danner lufthuller.

Bagepulver virker hurtigere og mere effektivt end natron, fordi det indeholder syre. Man kan se forskellen ved at tilsætte en skefuld bagepulver og en skefuld natron til hvert sit glas vand; i samme øjeblik pulveret tilsættes bruser vandet med bagepulver kraftigt. Dette skyldes frigivelsen af CO2. I vandet med natron sker denne frigivelse meget langsommere.
Kilde: Wikipedia

Indlæg

Pizza muffins med ost og skinke

Jeg fik i september 2013 en Gastric Bypass-operation og skal…

Chokoladecupcakes med lakridsfrosting - ikke fedfattige

Som jeg skrev i mit indlæg om macarons, havde jeg fundet noget lakridspulver på tilbud som bare måtte afprøves, og det blev det blandt andet med disse cupcakes, som jo godt nok ikke ligefrem er fedtfattige, men nyder man dem med måde, synes jeg nok det kan forsvares. ;)

Islandske Djævlemuffins

Islandske Djævlemuffins stammer fra Island. Det er en dejlig chokolademuffin, der er god til hygge. Man kan hygge om disse muffins med the, kakao eller kaffe.