Basilikum har en firkantet, skør og opret stængel. Bladene er modsatte, langstilkede og ovale.

Den bruges ofte som krydderurt i det italienske køkken (meget velegnet sammen med pasta, tomat, ost, osv.). Basilikum har en gennemtrængende og karakteristisk duft.
Kilde: Wikipedia

Tip:

Plant dine basilikum selv. Hvis du køber nogle frø og planter dem enkeltvis i små potter, får du store og flotte basilikumplanter. Husk at nippe topskudene af, så busker basilikumplanten sig i stedet.

Indlæg

Hjemmelavet pesto med basilikum og pinjekerner

En rigtig basilikumspesto smager skønt, hvis den er lavet rigtigt. Jeg har altid bare købt et glas pesto i Rema til en 10’er og tænkt at det smagte dejligt. Jeg har godt læst, at en hjemmelavet pesto smager meget bedre end en købt, men jeg har egentlig bare tænkt, at det nok var noget opreklameret gøgl. Det er det imidlertid ikke!

Vores højbed var begyndt at svømme over af basilikum der, pga. den varme sommer, har haft de bedste forudsætninger for at vokse sig stor og stærk – hvilket den så sandelig havde gjort. Da den således var ved at overtage herredømmet, måtte der jo gøres noget. Det var oplagt at forsøge sig med en hjemmelavet pesto. Det var i øvrigt første gang det blev forsøgt – men absolut ikke sidste!

[purerecipe]

Tunbøf med tilbehør af honningmarinade og nye kartofler

En tunbøf eller tunsteak om man vil er det bedste stykke på tunen. Det kan sammenlignes med en T-bone steak i oksekødssammenhæng.

Fordele ved tunbøffen

Tunbøffen er fyldt med næringsstoffer og protein og den er et glimrende alternativ til mere fedtholdige kød proteiner. I forhold til en T-bone steak, så er tunbøffen, den klare vinder, når det kommer til sundhed. Den indeholder kun 40% af oksekødets kalorier og 5% af fedtet.
[purerecipe]

Lækkert brød til suppen

Disse små fine brød har jeg fundet i min nye bog fra Amo – Den store bagebog 3. Det er en rigtig god grundopskrift og brødene kan sagtens spises til andet end suppe eller alene. Desuden er brødene super hurtige at lave!

[purerecipe]

[puregallery exclude=”” order=”asc” orderby=”title”]

Lammekølle med tomatsalat og ristede sesambønner

Istedet for altid at få lammekølle, brun sovs og kartofler, ville jeg prøve noget nyt. Jeg var hjemme ved en veninde, der fik jeg en bønnesalat, og den smagte så godt, så jeg tænkte på hvad der mon var kommet i. Jeg ramte ikke helt plet men jeg fandt på denne forrygende opskrift på ristede sesambønner. En tomatsalat som denne er virkelig god til denne ret. Der er ikke noget nyt ved tomatsalaten, men de ingredienser der er i, passer utrolig godt sammen med resten af retten. Hvis man ikke kan lide hvidløg, kan man det efter denne ret.

[purerecipe]

[puregallery]

Grill marinade til kylling – en wannabe barbeque marinade

Foråret og sommeren er lige om hjørnet og her i huset er det synonymt med grill. Derfor skulle vores kyllingfileter da selvfølgelig marineres og grilles. Vi ville gerne prøve en lidt anden marinade end bare den sædvanlige BBQ, som nærmest er den eneste der bliver lavet her. Vi kom frem til denne marinade der smagte super lækkert og som komplimenterer kyllingen rigtig godt. Desuden er den også god til en hakkebøf, hvilket jo bare er endnu et plus!
Til den skønne grillede kylling fik vi et godt stykke brød og en simpel pastasalat med alt godt fra grøntsagsskuffen.

[purerecipe]
[puregallery exclude=”267, 266, 264″ order=”asc” orderby=”menu_order”]