Chili er et stærkt krydderi. De indeholder stoffet capsaicin, som er det stof, der gør chilier stærke. Capsaicin stimulerer nerver i huden og tungen, som normalt reagerer på varme og smerte og hjernen narres til at tro, at man brænder sig. Chili, har den positive bieffekt at de er bakteriedræbende.



De mest almindelige chilivarianter efter styrkeforhold:
Habanero – Meget stærk.
Tabasco – Stærk.
Cayenne – Stærk/Middel.
Jalapeño – Mild.
Kilde: Wikipedia

Indlæg

Lækkert brød til suppen

Disse små fine brød har jeg fundet i min nye bog fra Amo - Den store bagebog 3. Det er en rigtig god grundopskrift og brødene kan sagtens spises til andet end suppe eller alene. Desuden er brødene super hurtige at lave!

Anderledes Spaghetti Carbonara

Jeg elsker Spaghetti Carbonara og har ofte lyst til det, hvilket kan være lidt irriterende da det er sjældent man lige har alle ingredienser til det liggende. Derfor kom jeg på denne opskrift da jeg en dag stod med en rest hakket oksekød i stedet for bacon som jo ellers traditionelt bruges i en Carbonara. Resultatet var virkelig vellykket, hvis jeg selv skal sige det.