Indlæg

Tunbøf med tilbehør af honningmarinade og nye kartofler

En tunbøf eller tunsteak om man vil er det bedste stykke på tunen. Det kan sammenlignes med en T-bone steak i oksekødssammenhæng.

Fordele ved tunbøffen

Tunbøffen er fyldt med næringsstoffer og protein og den er et glimrende alternativ til mere fedtholdige kød proteiner. I forhold til en T-bone steak, så er tunbøffen, den klare vinder, når det kommer til sundhed. Den indeholder kun 40% af oksekødets kalorier og 5% af fedtet.
[purerecipe]

Kødboller a’la Lady & Vagabonden

Jeg har længe pønset på, at forsøge mig med at lave kødboller i tomatsovs med spaghetti til. Jeg havde oprindeligt planer om at lave det i vores fantastiske Römertopf, men da jeg faldt over denne opskrift hos Rachael Ray blev jeg simpelthen nødt til at prøve den. Da målene i opskriften er amerikanske og nogle af ingredienserne ligeså, har jeg her “fordansket” det hele; både ingredienser og selve opskriften.

[purerecipe]

[puregallery exclude=”” order=”asc” orderby=”menu_order”]

Spaghetti alla carbonara – opskrift med et twist

Jeg elsker Spaghetti Carbonara og har ofte lyst til det, hvilket kan være lidt irriterende da det er sjældent man lige har alle ingredienser til det liggende. Derfor kom jeg på denne opskrift da jeg en dag stod med en rest hakket oksekød i stedet for bacon som jo ellers traditionelt bruges i en Carbonara. Resultatet var virkelig vellykket, hvis jeg selv skal sige det.

Marineret kyllingesandwich med dressing

Vi er efterhånden ved at være rigtig glade for sandwich. Det er enkelt at lave, man genererer ikke for meget opvask og så smager det bare super lækkert. Kyllingesandwichen udgør det klart for en hovedret, da der er alt i den, som du ville komme på middagstallerknen, men kan også fint bruges som frokost, bare i mindre portioner.

 

Du skal bruge nogle forskellige hovedingredienser, bla.; et flutes, salat, dressing, marinade til kyllingen og forskellige grøntsager.

[purerecipe]

Honningristet Müsli med nødder og tørret frugt

Jeg elsker müsli men var ret træt af, at at det enten er rigtig dyrt og fyldt med sukker og chokolade eller at det smager rigtig kedeligt. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen müsli og det er det nemmeste i verden at lave! Og bonus er at det kan varieres uendeligt meget og at man kan lave det præcis som man bedst kan lide det.

Det kan virke dyrt første gang man skal ud og have alle ingredienserne til müslien, men for det første bestemmer man jo selv hvor meget man vil have i og for det andet bliver alle ingredienserne jo strukket ud over mange, mange gange müsli.

IMG_1959

Grill marinade til kylling – en wannabe barbeque marinade

Foråret og sommeren er lige om hjørnet og her i huset er det synonymt med grill. Derfor skulle vores kyllingfileter da selvfølgelig marineres og grilles. Vi ville gerne prøve en lidt anden marinade end bare den sædvanlige BBQ, som nærmest er den eneste der bliver lavet her. Vi kom frem til denne marinade der smagte super lækkert og som komplimenterer kyllingen rigtig godt. Desuden er den også god til en hakkebøf, hvilket jo bare er endnu et plus!
Til den skønne grillede kylling fik vi et godt stykke brød og en simpel pastasalat med alt godt fra grøntsagsskuffen.

[purerecipe]
[puregallery exclude=”267, 266, 264″ order=”asc” orderby=”menu_order”]

Bradepandeboller med grahamsmel og kartoffel

Jeg ledte efter en opskrift på en god luftig bolledej, der ville holde bollerne friske i et par dage, men fandt ikke rigtig noget der faldt i min smag. Jeg tog derfor hvad jeg synes jeg kunne bruge fra forskellige opskrifter og kom frem til disse lækre boller/brødstykker, der var friske i ihvertfald 3 dage. Længere nåede vi ikke at teste, da de så var spist. 😉

[purerecipe]