Indlæg

Hjemmelavet pesto med basilikum og pinjekerner

En rigtig basilikumspesto smager skønt, hvis den er lavet rigtigt. Jeg har altid bare købt et glas pesto i Rema til en 10’er og tænkt at det smagte dejligt. Jeg har godt læst, at en hjemmelavet pesto smager meget bedre end en købt, men jeg har egentlig bare tænkt, at det nok var noget opreklameret gøgl. Det er det imidlertid ikke!

Vores højbed var begyndt at svømme over af basilikum der, pga. den varme sommer, har haft de bedste forudsætninger for at vokse sig stor og stærk – hvilket den så sandelig havde gjort. Da den således var ved at overtage herredømmet, måtte der jo gøres noget. Det var oplagt at forsøge sig med en hjemmelavet pesto. Det var i øvrigt første gang det blev forsøgt – men absolut ikke sidste!

[purerecipe]

Lammekølle med tomatsalat og ristede sesambønner

Istedet for altid at få lammekølle, brun sovs og kartofler, ville jeg prøve noget nyt. Jeg var hjemme ved en veninde, der fik jeg en bønnesalat, og den smagte så godt, så jeg tænkte på hvad der mon var kommet i. Jeg ramte ikke helt plet men jeg fandt på denne forrygende opskrift på ristede sesambønner. En tomatsalat som denne er virkelig god til denne ret. Der er ikke noget nyt ved tomatsalaten, men de ingredienser der er i, passer utrolig godt sammen med resten af retten. Hvis man ikke kan lide hvidløg, kan man det efter denne ret.

[purerecipe]

[puregallery]