Indlæg

Surdejsbrød i gryde - Sprødt langtidshævet grydebrød

Grydebrødet fandt jeg da jeg ledte efter et lækkert koldhævet…

Lækkert brød til suppen

Disse små fine brød har jeg fundet i min nye bog fra Amo - Den store bagebog 3. Det er en rigtig god grundopskrift og brødene kan sagtens spises til andet end suppe eller alene. Desuden er brødene super hurtige at lave!

Chokoladecupcakes med lakridsfrosting - ikke fedfattige

Som jeg skrev i mit indlæg om macarons, havde jeg fundet noget lakridspulver på tilbud som bare måtte afprøves, og det blev det blandt andet med disse cupcakes, som jo godt nok ikke ligefrem er fedtfattige, men nyder man dem med måde, synes jeg nok det kan forsvares. ;)

Lakridsmacarons med chokoladefyld

De små makronkager kan laves med et utal af smage og farver. Pastafarve er en god ide at have, hvis man gerne vil have nogle farvestrålende macarons, men ellers synes jeg da bare man skal kaste sig ud i det og prøve sig frem. Jeg har brugt en ganske almindelig frysepose til at sprøjte mine macarons ud til runde små kager, men det var ret svært at få dem helt runde, så jeg vil anbefale at man bruger en rigtig sprøjtepose med en lille tyl. Man kan også tegne en cirkel på bagepapiret, hvilket kan hjælpe lidt på formen. Sidst men ikke mindst, kan man jo også vælge at være ligeglad med formen og lave nogle rustikke macarons.

Islandske Djævlemuffins

Islandske Djævlemuffins stammer fra Island. Det er en dejlig chokolademuffin, der er god til hygge. Man kan hygge om disse muffins med the, kakao eller kaffe.

Bradepandeboller med grahamsmel og kartoffel

Jeg ledte efter en opskrift på en god luftig bolledej, der ville holde bollerne friske i et par dage, men fandt ikke rigtig noget der faldt i min smag. Jeg tog derfor hvad jeg synes jeg kunne bruge fra forskellige opskrifter og kom frem til disse lækre boller/brødstykker, der var friske i ihvertfald 3 dage. Længere nåede vi ikke at teste, da de så var spist. ;)