Pizza muffins med ost og skinke

Jeg fik i september 2013 en Gastric Bypass-operation og skal…

Spinatlasagne med kylling

Jeg har ofte lavet spinatlasagne på mit arbejde, men det er altid blevet lavet med laksestykker i, hvilket er lidt træls når man, som mig, ikke bryder sig om fisk men elsker spinat. Derfor ville jeg forsøge mig med at lave en lækker, sund lasagne med spinat og så bare bruge kylling i stedet for laks. Det blev så til denne opskrift.

Sammenkogt ret i Römertopf

Denne opskrift er så nem og hurtig, at det er en ren fryd! Man kan stort set putte i hvad man ønsker og bryder sig om, så dette skal blot ses som en inspiration! Jeg vil stærkt anbefale kogebogen, som jeg har henvist til længere oppe, hvis man ikke ved hvad pokker man skal putte i sin topf.

Tunbøf med tilbehør af honningmarinade og nye kartofler

Retten er meget simpel og kræver ikke det store kendskab, hverken til stegning eller udskæring. Tunbøfferne blev købt i Rema 1000 på tilbud, 2 for 20 kr., så en dyr ret er det heller ikke. Jeg kan bedst lide hvis hovedsalaten er i store rå stykker og at tilbehøret i det hele taget er stort, som man også kan fornemme på billederne, men det kan fint skæres ud i mindre stykker. Tunbøfferne kan hurtigt blive for tørre hvis de steges for længe. Bøffen skal efter min mening ikke være rå indeni, men gennemstegt og det kan fint lade sig gøre uden at den bliver tør, hvis man følger anvisningerne nedenfor.

Kødboller a'la Lady & Vagabonden

Jeg har længe pønset på, at forsøge mig med at lave kødboller i tomatsovs med spaghetti til. Jeg havde oprindeligt planer om at lave det i vores fantastiske Römertopf, men da jeg faldt over denne opskrift hos Rachael Ray blev jeg simpelthen nødt til at prøve den. Da målene i opskriften er amerikanske og nogle af ingredienserne ligeså, har jeg her "fordansket" det hele; både ingredienser og selve opskriften.

Lækkert brød til suppen

Disse små fine brød har jeg fundet i min nye bog fra Amo - Den store bagebog 3. Det er en rigtig god grundopskrift og brødene kan sagtens spises til andet end suppe eller alene. Desuden er brødene super hurtige at lave!

Honningristet Müsli med nødder og tørret frugt

Jeg elsker müsli men var ret træt af, at at det enten er rigtig dyrt og fyldt med sukker og chokolade eller at det smager rigtig kedeligt. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen müsli og det er det nemmeste i verden at lave! Og bonus er at det kan varieres uendeligt meget og at man kan lave det præcis som man bedst kan lide det.

Kold melonsuppe

En enkel melonsuppe. Man kan praktisk talt bruge alle slags meloner til denne ret. Her har jeg brugt en blanding af cantalope- og honningmelon, fordi det var hvad der var, af rester i køleskabet. Den egner sig rigtig godt til folk med diabetes.

Pandekager med frugt og creme

/
Lækre kalorielette pandekager med vaniljecreme. Jeg er gået ud fra 1 person ved mængderne, både fordi jeg primært har lavet den til mig selv, men også fordi det gør det lidt nemmere at gange den op.